Thursday, 1 August 2013

"awak, minta number phone boleh?"

Assalamualaikum dan selamat tengah hari :p

Berkenaan dengan dialog diatas, selalunya budak2 laki yang akan try to have a girl's number by any way pun but mostly yang kita selalu lihat, si lelaki ni akan datang ke arah perempuan lalu memintanya. I don't like this way even dia berani macam mana pun. Mostly girl's tak suka cara ni. Cara lain pulak, minta dari kawan dia. Dia tahu kawan dia rapat dengan perempuan tu so dia pun kata dia nak try. This one freaks me out bile dia dah tau most of our detail and mula bertegur dengan berkata "Hi, boleh kenal?" Girls selalunya kata no except yang too social or think laki ni sesuai nak berkenal... That day aku ada baca blog dari si blogger ni, kita bagi nama dia M, well dalam blog si M ni kata "kenapa pula tak boleh nak kenal? bukan aku nak jadikan girlfriend pun. nak berkawan aja. Dia kata dia tak kenal aku. Memanglah, habis kawan-kawan dia tu before diorang kawan, strangers jugak kan?" Well that's true but perempuan ni memilih bab-bab nak cari kawan especially lelaki, rupa jugak, takkanlah kita nak berkawan dengan orang yang dress up macam drug dealer (even if he's not) or appearance dia buat kita tak selesa. But mostly if perempuan tu kata taknak, means dia taknak. Dia tak rasa dia nak ada kawan baru but if he keeps on trying and it's works well good for him :)


No comments:

Post a Comment

:)