Friday, 12 July 2013

susahnya couple

hi and assalamualaikum

dah lama dah tak update blog ni, dah masuk bulan ramadhan dah. well uols, salam ramadhan ye? puasa biar penuh, kalau tak boleh tu, alasan mestilah kena munasabah skit. kalau perempuan tu tkpe, dh mmg dikecualikan kalau dpt abc.

tanpa berlengahkan masa lagi, meh back to the topic. kenapa aku buat “susahnya couple” as my post title?!?! well sememangnya couple tu susah. kalau couple tu susah, apa tah lagi kahwin.. kahwin tu lagilah banyak dugaan nye

sebagai kaum hawa, perempuan memang lemah even nampak je garang and tegas. takpun nampak je kuat..tapi kalau dah ditinggalkan atau hatinya dah hancur, menangis jugak akhirnya.

mencari pasangan bukannya mudah ok? kalau setakat nak cari lelaki handsome, hot, comel, kaya dan bergaya tapi kejap je together buat apa? lainlah si perempuan itu kaki main cinta aja..amboi ayat wa.... hahaha

tapi kalau dah takde jodoh tu, takboleh nak buat apa lah kan? janji kita dh berusaha sedaya yang termampu, cukuplah.

perempuan ni perlukan attention dari si lelaki, dan ini bukan bermaksudkan dia seorang attention seeker. kalau dia attention seeker, bukan dari boyfriend dia yang dia perlukan attention, semua orang lah kalau boleh. perempuan kalau dah percaya dekat seorang lelaki tu, dia memang dah tak kisah pasal wajahnya apabila tidak disolek, atau pakaiannya waktu dia mengalami lazy day or bad hair day. Yang dia tahu, si lelaki itu akan sentiasa berada di sisinya walaupun muka perempuan tu dah macam nenek ronggeng. well this is not a joke... fakta ok? fyi to the gentleman or not, jagalah perempuan itu bukan sahaja dia malah hatinya juga. once perempuan dah hilang kepercayaan kepada laki, say goodbye lah. memang lama nak buatkan perempuan mula percaya dan sayang seseorang balik. sebab tu ramai perempuan tak kahwin or jadi pengkid. takpun, buat lelaki ni macam boneka.

tengah hari tadi, ayah uncle ahmad idham bagitahu, kalau cari pasangan jangan tengok yang handsome aja. kalau asyik nak yang handsome, tak lama pun together sebab laki tu dah mula perasan dan bangga sebab ramai sangat nakkan dia. bila dah ramai, dia pun taktahu nak pilih mana so he plays around dengan semua perempuan...Biar orang sayang kita jangan kita yang terkejar2 sayangkan orang yang tak sayangkan kita. Bila orang sayangkan kita, terpulang pada kitalah nak sayang dia or tak. I know about this long time ago and now i choose biar orang sayangkan kita and yes i choose him. tapi kadang2 kita takut sama ada dia dah rasa kita nak dia so dia main2 kan kita. takpun, mudah rasa bosan.

its sad bila perempuan beli baju lawa2 or mahal2, buat hairstyle yang berbeza bila kelua date but lelaki tu tak perasan langsung. lagi sedih bila kita ada problem, dia nak dengar but problem dia taknak bagitahu. takpun, bila kita merajuk, dia ubah topic dan ignore yang kita merajuk. paling2 sedih bila kita hyper, dia mula marah takpun ignore. Ignoreeeeeeeee je semua. haih

i know tak semua lelaki macam ni tapi yang kita selalu jumpa berperangai sama.

No comments:

Post a Comment

:)