Thursday, 27 December 2012

Vacation @ kapar : Part 2

25th December!!!

Penganut kristian sedang membusykan diri dengan perayaan mereka iaitu CHRISTMAS
well, Merry Christmas to they all

Fyi, kitorang pun membusykan diri jugak, bukan sambut perayaan mereka tetapi sambut birthday Mak Ngah.
 'Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday To Mak Ngah
Happy Birthday To You' 

On Christmas morning well i didnt sleep well lagipun time tu dah after subuh, i've got a weird kind of dream hahaha i dreamt that i was in my bedroom, alone, in dark. And suddenly, i opened my eyes and i saw Pka's face right infront of me, weh gua menjerit depan muka dia weh. mengigau tak bertempat wahahaha! dah menjerit tu takpa, ni sampai Pka bangun terkejut.
teruslah lepas tu gelak sorang2, yang lain still tidur lagi hahahaha
memang tak boleh belah...sebaik tak tampor dia

Beberapa jam kemudian, semua orang dah bangun and we all getting ready sebab nak pergi jalan2
:) :) :) :) :)

 from left : Kak Ain, Mak Ngah, My Mom, Me, Mikael,Pka and Syirah




 ^this pictures been taken on a tram yang membawakan kami ke Bukit Malawati, Kuala Selangor :)

masing2 muka happy je :p hahaha

 i dont know why my fringe are so straight hahaha
  my dad said he saw this from the sea.. opps lupa nak habaq, my dad actually went to the sea for fishing :)
so we all je yang jalan2 :D

 *our tour guide. haha she said she's been here for 14 weeks for her uni stuff so probably she knows more than us do*

 can anyone see where is my dad will be? = O hha

after we all sight-seeing, it's the time for us to go to the museum
 umm kak fatin why so sebok? :c
 Raja Jemaah bt Raja Ahmad is our ancestor, no kidding.
time ni memang dengar ceramah from both of the adults about our families trees.
sungguh memeningkan and banyaknyaaaaaa!
 Ha kau begitu banyak nya ancestorsssss ni :o
semua pun sebok amik gambar
"cinta pandang pertama"
bak kata fatin najiha




 waaa takutnya i :p
 diva matsalleh baru turun malaysia :p
after we all habiskan masa di dalam musium, kitorang berangkatlah ke bawah and hanging outssss
masa kitorang turun bukit tu, adalah beberapa lotong
they called it lotong, it's a kind of monkeys yang jinaknya la hai :)



 ngaaaawwww <3 :p hahaha


 otw turun daripada bukit malawati :D kesian le muka kita separuh :"(
 le faces

while updating this, im listening to

Cher Llyod - With Ur Love ft. Mike Posner



Cher Llyod -Want U Back ft. Astro (Official Video) 

Becky G - Problem (The Monster Remix) ft. will.i.am

 

XOXO

Vacation @ kapar : Part 1

Assalamualaikum para pembaca sekalian,
holla holi holeyyy!

On 24th of December, my families and I went to this place called Jeram. I guess i pergi Jeram, ke Kapar ke Jeram ke Kapar? k dah pening. hahahaha! anyways, first my mum ajaklah kazen2 ikut sekali. first my mum tanyalah dekat Pka and Syirah. Last2, kakak dia si Ain pun ikut sekali :p so bile dah Kak Ain pun join, surely ajak kazen lagi satu, Kak Fatin :) dah ajak Kak Fatin tu, ajak mak dia sekali. HAAAA, KAN MERIAH TU!!!

^Haaa kau! nak amik gbr pun kena kacau... :p


*gambar2 ni diambil sebelum nak pick up cousin2*

Pka & Me <3


Sebenarnya takla jauh dari sini (ampang) ke Kapar. Yang membuatkan perjalanan kami jadi jauh is first we all kne tunggu Mak Ngah & Kak Fatin, then we all heading to Shah Alam to pick up the others..
Lepas tu pulak, my dad need to go Klang, to buy something...
Lepas semua ni dah selesai barulah kitorang gerak ke Kapar :)

On our way, pka dengan lawak dia always cheer me up. Bukan senyum or sengih2 je, tergelak berbahak2 la katakan :p

Actually we all tak duduk hotel pun, we all duduk apartmen sahaja
Weh apartmennya luas weh, haaaa kalah hotel biasa hewhewhew
^ and this is the view from the balcony. tak silap, ni tmpt orang main golf :3

^ha dh sampai, apa lagi? posing lerr! :p
from left : kak fatin. kak ain and syirah

after berposing2 bagai, we all pun naik lapar. 
maggie pun maggie lah janji makanan
omnomnom sedapnya :p

^ha yg ni taktahu apa kes :p dok main game je kerja


^ ha yang ni lagi taktahu apa kesnya hahahaha


that's all the pictures that been taken on the first day.
btw after we all memenuhkn perut masing2 dengan pelbagai makanan yang dibawa dari rumah...we all pun pergi lah mandi HA KAU semua excited nak pergi swimming :p

lepas swimming sure penatlah kan and lapar balik so we all makan lah lagi hah tbh (to be honest), i makan 3 cups of porridge and 2 cups of maggie. HAAAAA banyak tuuu hahaha
dah itu sudah, tgh malam makan lagi :p
i dont know why i ate a lot but im happy after that like omg happy gile

at that night, kak fatin menjauhkan diri drpd kitorang cause she wants to study for her upcoming exam but i dont care about it lol and kacaulah dia, we all discussed about college and stuff omg seriously i dont know what to take next year. all my mind is like tengah honeymoon, about kerja or to study memang rasa teramatlah malas nak berfikir haa.... kwn2 semua dh start dh, ada yg sambung stdy awal and ada yg dh mula kerja.

my cousin recommended me to go for foundation first cause she said after that i dah boleh amik degree so i said i'll think about it later Zzzzzzz...

while updating this blog, im listening to this song called :  Ke$ha "Die Young" cover by Becky G - @itsbeckygomez (mixtape)

omg she's so pretttyyyyyy and cute and preeettttyyyyyy!
she even wrote her songs by herself woop ;)
that's it for now :)

xoxo

Monday, 17 December 2012

PROMMMMMMMM

12/12/12. a perfect date for us to celebrate
amboi rhyme gitu

I found this quote a lot of time :
 "1/1/01 2/2/02 3/3/03 4/4/04 5/5/05 6/6/06 
7/7/07 8/8/08 9/9/09 10/10/10 11/11/11 12/12/12
is happen once in a lifetime"

Well, itu kita realize and some people does feeling sad but do you ever realize this and appreciate it? Do you ever appreciate every day/month/year that pass by us?
Setiap hari adalah hari terpenting bagi kita sama ada kita sedar ataupun tidak.

Apa2 pun, before the prom start, we both we like omg hurry up, we're late
hahaha serious kitorang lambat gila bersiap
and actually we're planned like nak get ready early skit but entahlah
so we get ready like an hour before prom start

When we arrived at Doubletrees, i was like confuse the way to find the elevator
thanks to Cece that helped us to get there...

So after kitorang sampai, kawan lily dua orang yg lain pun baru sampai
dah lah ticket satu lagi dkt dia
and punyalah gelabahnya sbb igt diorang perlukan ticket utk masuk
but actually nope
maybe because we're late
and diorang pun dah masuk so we both buat lek ah...

time tu pka cm awkward gile cause mostly sg students je kat sana and pka ni outsider
but im a good cousin so i wont leave her alone and she end up like known my friends for ages

after the mcs giving a speech,
the waiters mulalah start hidangkan makanan
and this is the menus (curi gambar dari kawan)

MY FAVORITE <3
THE BEST DISH EVER BUT ZATY PANGGIL AYAM NI AYAM SUMBAT LOL
EVEN THOUGH MMG AYAM SUMBAT
BUT DIA BUAT MAIN MCM MR BEAN MAIN DGN TURKEY
well i didnt mean like playing cm ni but somehow it's related and super funny
the desert :) yumm
(semua gbr makanan and menus ni diambil drpd kwn saya yang tak kisah kot if i took it from her)
HAHAHA

well this is the rest of the prom picture :

natasha and me
 Zaty and me (gosh i look fat hahaha)
 Pka

 Pka and me.
Jha Zmr ;)

 dari kiri : Elie, Jha, Me, Zaty and Iskandar

 Natasha, Me & Elie .
i look funny on flash


 funny pose, and i wonder why my dress in blue while it's supposed in turquoise????
 making silly faces


 moustachy lady

 i look like one of the bratz doll 
i mean i look like i got their lips

^ni serious taktahu knp pose cm ni hahaahaa
 NGEH NGEH NGEH
 masa utk tido lol hahahahahaha
 elie, jha, cece (people called her pohkim but not me) and ME




 Prom king kena tampar. amikkauuuu dush dush! hahaha


 HELEY,ME AND HELENA :)



 ME AND ARIF

 FARHANA, ME AND PKA :)
THE LADIES<3


 behind dari kanan: jha, *tak igt nama*, fiona, huey huey, heley, *taktahu spe tu serious tak jelas*, me
infront: natasha and miki

 PHOTOBOOTH TIME <3

ANYWAYS,
Im so gonna miss all this thing
especially when we all dance on the dance floor
hahaha it's superb
and i had the most memorable, enjoyable prom ever

XOXO